Το παραδοσιακό τσιπουράδικο υπήρξε τόπος συνάντησης της ελληνικής γαστρονομίας με τον ελληνικό πολιτισμό. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που γίγαντες τρώγονταν υπό τους ήχους των "γιγάντων" του ρεμπέτικου. Η διαδικασία της τσιπουροποσιας είναι ότι πιο κοντινό σε αρχαίο ελληνικό συμπόσιο αφού το νερομένο ποτό, το λίγο φαγητό και η πολλή κουβέντα είναι κοινά στοιχεία που συνδέουν το τότε με το τώρα. Το παραδοσιακό τσιπουράδικο έχει αποτελέσει την αρχή για γλέντια, χαρές, έρωτες αλλά και πολιτικές ζυμώσεις της κάθε εποχής.

Γιατί νεοτσιπουράδικο;

Στο Φιρφιρί θελήσαμε εξαρχής να κρατήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που κληρονομήσαμε και να τα ταιριάξουμε με την νέα Ελληνική δημιουργική γαστρονομία δημιουργώντας νέες συνταγές κάνοντας ένα blend σύγχρονων τεχνικών και μερακληδικων υλικών σεβόμενοι τις παραδοσιακές γεύσεις που είναι καλά χαραγμένες στην μνήμη μας. Παράλληλα δώσουμε αρκετό χώρο στην σύγχρονη Ελληνική αποσταγματοποιία μιας και διαθέτουμε την μεγαλύτερη ποικιλία από ετικέτες τσίπουρου και παλαιωμένου τσίπουρου που διαρκώς εμπλουτίζεται. Όλα μας τα ποτά έχουν την κακία συνήθεια να είναι εμφιαλωμένα. Χύμα είναι μόνο το νερό και αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δημιουργείται ένα περιβάλλον που προάγει την επικοινωνία και την καλοπέραση.